Cărați-vă din țara noastră, nenorociților!

La început, Marx a avut ambiții artistice. Poemele și dramele sale au o anumită importanță în măsura în care dezvăluie stările sale sufletești dar, neavând valoare literară, nu s-au bucurat de aprecierile contemporanilor săi. Insuccesul în dramaturgie, ne-a dat un Goebbels – ministrul propagandei naziste; în filozofie, un Rosenberg – teoreticianul rasismului german; iar în pictură și arhitectură – un Hitler. (Fragment din cartea Marx și Satan de Richard Wurmbrand).

Unii, pentru că au eșuat încercând să facă Binele, excelează la capitolul Răutate. Devin genii ai Răului. Acum, dacă este să arunc o privire peste politicul moldav, constat cu mare tristețe că este plin de genii…

Despre ce fel de genii este vorba, numai pielea și suflețelul bietului moldovean știe…


Tu, Filate, ce lucru bun ai încercat să faci în viața ta și ai eșuat? Ce te-a împins în tabăra Răului? Dar pe tine, domnule Plahotniuc? Chiar nu vă dați seama că din cauza răutății voastre fug cei mai buni oameni din țară? Oare nu ar fi mai simplu să plecați voi doi și țara să ne rămână nouă?!

2 comments:

  1. Ce bine ai scris Nicule! Ei sunt mesteri in tara lor, insa sunt sigura ca nu se vor descurac in tari straine, asa cum ne descurcam noi :(( E foarte trist, mai trist nu se poate si stiu asta ca sunt proaspat venita din Moldova. Sa aveti un weekend minunat tu si Eugenia! Liuba :)

    ReplyDelete
  2. Asa e, Liuba! Am fost atat de optimisti cand venit-au astia democrati la guvernare, iar dezamagirea acum este mai mare decat a fost pe vremea comunistilor. :(( Multumim mult! Si voi sa aveti un weekend frumos! ;) De-ai sti cat mi-e de dor de Londra...

    ReplyDelete