În SUA, la Chicago, moldovenii vor vota corect

0 comentarii
De ceva vreme, cei rămași acasă îmi tot spun că au explodat prețurile în Republica Moldova, viața omului simplu devenind de la o zi la alta o povară. Dar o povară era să trăiești în țara noastră și acum un an, și doi, și trei, și zece.

Când am plecat peste hotare, adică cu vreo trei sau patru ani în urmă, credeam că viața moldoveanului a ajuns la extremele răului.  Acum însă îmi dau seama că acest rău nu are limite…, iar proporțiile sale sunt determinate de nesimțirea celor care ne conduc, ne amăgesc, ne fură… Stau și mă mir cât de indulgent e moldoveanul, cât de răbdător, cât de iertător, cât de nu știu cum. Iar, pe de altă parte, mirarea îmi e și mai mare când mă uit la clasa noastră politică. Cât de ipocrită, hoață și nesimțită e. Politicienii moldoveni au noroc că populația noastră este creștină și nu una musulmană. Mare noroc mai au târâturile din fruntea țării noastre. Mare de tot. Că în caz contrar…

Ne resemnăm și zicem că Dumnezeu îi va pedepsi. Dacă vom aștepta pedeapsa divină, atunci vom muri de foame și de umilință nu doar noi, ci și copiii și nepoții noștri. Ne bucurăm și noi așa din paște în paște când zdohnește câte o năpârcă comunistă sau, fie ea și democrată, dar ce folos?! Pentru că bucuria noastră este doar de-o clipă, spre deosebire de bucuria lor, care durează decenii întregi, luându-ne de proști și țopârlani în tot acest răstimp.

Ei fie. E săptămâna alegerilor, acesta fiind unul dintre motivele din care am decis să scriu acest articol. În lista mea de prieteni” pe facebook am o mulțime de adepți ai lui Lupu ori Pulu, cum îi mai zic mulți dintre moldoveni. Ăștia sunt mai îndoctrinați decât dodoniștii sau comuniștii. Mulți dintre ei, am observat, pe bune cred că Lupu va face Moldova să înflorească. Mă neghiobilor, dacă ați uitat, Lupu a fost  Președinte-interimar al Moldovei mai bine de un an și ceva. A făcut ceva memorabil? E un om pașnic și un pic prezentabil, dar nu visați cu ochii deschiși. Pentru că fiecare vot dat lui Lupu, este un vot pentru Plahotniuc. Prin urmare, nu Lupu va fi președintele nostru, ci Plahotniuc – unul dintre cele mai odioase personaje din peisajul politic moldovenesc.

Deși sunt unionist, iar Ghimpu este și el unionist, îl urăsc din tot sufletul pe acest nemernic. Am observat că nu doar eu am aversiune față de acest specimen. În ultimele zile mai toate întâlnirile lui Ghimpu cu alegătorii se termină cu scandal. E și firesc. El, la fel ca ceilalți avortoni politici, așteaptă ca lumea să-i aducă osanale și să-l aprecieze pentru binele făcut țării. Ce bine ai făcut, jigodie?! Lumea este moartă de foame, iar tinerii fug care și pe unde apucă ca să câștige o bucată de pâine. Tu, Ghimpule, păpușă a lui Plahotniuc, măcar știi câte mii de tineri, membri ai Partidului Liberal, care au crezut în tine, au abandonat țara din cauza sărăciei? Nu ai făcut nimic pentru ei, așa cum nu a făcut nici Lupu, nici Dodon, nici Voronin, nici Filat, nici nimeni altul. Mi-e scârbă de aceste gunoaie cu aspect de om.  Și nu sunt unicul. Aproape toată lumea vă urăște, iar cei care vin la întrunirile pe care le organizați, vin mai mult cu forța. Cine își are sau a avut părinții angajați la stat, știu bine cum aceștia sunt sau au fost forțați să se prezinte la întâlnirile cu reprezentanții partidelor. Lumea vă detestă, animalelor! De-ați muri chiar azi, lumea ar striga de bucurie. S-ar apropia de sicriele voastre și v-ar scuipa în față. Și-ar șterge picioarele de mutrele voastre nesuferite. De la 90 încoace ne tot amăgiți, iar acum, în campania electorală, așteptați ca lumea să vă creadă? Da? Moldoveanul nostru este mai mult mort decât viu, de foame, și voi dodonilor, lupilor, ghimpilor etc., vreți ca lumea să se lase cumpărată de promisiunile voastre? De-aș fi Dumnezeu pentru o zi, aș crăpa pământul ca să-nghită parlamentul exact în clipa în care sunteți cu toții în sala de ședință, pezevenchilor…

Veniți în SUA, la Chicago și încercați să-i convingeți pe imigranții moldoveni să vă voteze. Veniți, nesimțiților! Vă vor fugări cu furcile și cu topoarele de-aici.
Îmi e milă de puținii adepți care v-au mai rămas și care mai cred în aberațiile debitate de gurile voastre spurcate.

Treziți-vă, naivilor! Nu mai înghițiți gogoșii lui Dodon, ai lui Lupu, Ghimpu, Leancă sau Laguta.

PS. Apropo, dragi moldoveni de la Chicago și de prin împrejurimi, ne întâlnim duminică la vot. Să nu lăsăm canaliile să-și urce fundurile pe tronul țării noastre.

PPS. De îndată ce am terminat acest articol, am aflat că Marian Lupu s-a retras din cursă anunțându-și sprijinul pentru Maia Sandu. Maia Sandu însă,  a declarat că ”lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cât de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu… Astfel, PD a hotărât să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin fals pentru mine. Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon”.