Treburile în Republica Moldova merg din ce în ce mai bine


Trăim într-o lume alcătuită din jumătăți: din bărbat și femeie, din noapte și zi, din muncă și odihnă, din bine și rău… mai ales din bine și rău. În Republica Moldova însă, unde lucrurile se desfășoară atât de de-a-ndoaselea, este practic imposibil să trasezi hotarul dintre bine și rău, dintre adevăr și minciună, dintre… și… Este dificil să vezi sau să percepi până și cele mai elementare diferențe: dintre un politician și un huligan, dintre un judecător și un jecmănitor, dintre un deputat și un deșucheat etc. Ducându-ți veacul printre atâția indivizi bine pregătiți în a ne suci mințile, riști să devii un om-neom, un om-legumă sau o legumă-om.

Spunând că treburile în Republica Moldova merg din ce în ce mai bine, m-am referit la modul în care văd lucrurile cârmuitorii noștri, nicidecum oamenii simpli. Înecând țara în această criză politică, ei, politicienii, reușesc să ne distragă atenția de la hoțiile lor, de la adevăratele probleme economice care rod pe dinăuntru și pe dinafară cetățeanul de rând.

Se vorbește foarte mult că Plahotniuc este un bandit, că Valeriu Guma ar fi dat în urmărire europeană și internațională și că pe numele lui ar fi deschis un dosar penal în România, că… etc., etc. Dacă este așa, de ce acești indivizi nu sunt lipsiți de imunitate parlamentară?! De ce sunt protejați de lege, când, de fapt, aceștia ar trebui să fie pedepsiți de ea?!

Mai e puțin până la noi alegeri parlamentare, iar acest lucru înseamnă că vor fi puși pe tușă mulți politicieni actuali. Vor reveni grupări revanșarde comuniste și socialiste care, în loc să se preocupe de soarta țării, se vor preocupa de soarta partidelor lor și de anihilarea oponenților politici. Și așa la nesfârșit.

Despre un nou 7 aprilie nu știu dacă va mai putea fi vorba în viitorul apropiat. Cine oare și-ar mai pune viața în pericol?! A lupta pentru bunăstare și democrație în Republica Moldova, înseamnă a te lupta cu morile de vânt. Opinia societății civile deocamdată nu are niciun impact asupra politicului moldovenesc.

Eh…     

2 comments:

  1. Visul nostru de Aur:
    Re-Venirea noastra la Patria-strabuna România Mare
    si sa scapam odata si pentru TOTDEAUNA de ocupatia moscaleasca terorista !
    ====================================================================

    ReplyDelete
  2. Cind am citit titlul acestui articol sa stii ca m-am bucurat, insa dupa ce am inteles care-i treaba m-am pus pe ginduri... Imi e mila de toate chestiile astea porcesti....

    Nicule, spera sau incearca sa te furisezi in o alta lume :))

    Felicitari cu ziua copilului!

    ReplyDelete