Alege corect, moldoveanule!

Până la alegeri au mai rămas puţine zile. Zile în care candidaţii electorali îşi vor turna unul asupra celuilalt încă multe zoi şi excremente verbale. Am asistat la tot felul de promisiuni şi angajamente. Patrioţi şi patrihoţi laolaltă vorbesc, zbiară, scheaună în faţa microfoanelor, încât omul flămând, sărăcit, dar mai ales prostit a ajuns să se plictisească, să urască, să blesteme toată tagma politică din ţara noastră. Prin rezultatele sondajelor din ultima vreme, (au fost realizate cel puţin patru), se văd de la o poştă preferinţele alegătorului. În Parlament vor intra oamenii care au mai intrat şi ultima dată, cu excepţia unuia dintre ei. În ultima cercetare sociologică se arată clar că S. Urechean nu va trece pragul electoral. S-ar putea să fie aşa, mai ales că în ultimul an, la întrebările jurnaliştilor legate de Procurorul General Valeriu Zubco, despre care se zvonea că ar veni din partea AMN, acesta devenea irascibil şi ursuz. Astăzi, Urechean este mai „blajin”, ceea ce nu-l va determina pe alegător să uite prea uşor lunile în care el evita să dea un răspuns onest la întrebarea de mai sus. În Parlament nu-l vom mai vedea nici pe V. Ţurcan, cel care a avut un rol dubios în timpul protestelor tinerilor din 7 aprilie 2009. Nici Victor Stepaniuc, ideologul de altădată al PCRM, astăzi candidat independent, nu va mai apuca să devină deputat. La 28 noiembrie, cetăţenii RM vor avea un rol important – rol de ciur. Pleava, care este multă în această campanie electorală va nimeri în cantităţi mult mai mici în Parlament. Este un lucru bun, nu?!
Sărăcia din ţara noastră poate fi combătută numai dacă noi nu ne vom da votul pentru oamenii care nu ştiu ce înseamnă sărăcie. Avem nevoie de oameni care să înţeleagă, să simtă povara lipsurilor noastre. Cu privire la sărăcie Andrew Carnegie spunea că: „Este un adevărat noroc să te naşti sărac”. Însă a uitat să menţioneze că este un adevărat nenoroc şi să mori sărac. Din experienţa ultimilor nouă ani de zile am ajuns la concluzia că în ţara noastră este mai puţin costisitor să trăieşti decât să mori. Dacă pensia mizeră îţi ajunge pentru o bucată de pâine, iată că nu-i nici pe departe suficientă să-ţi cumperi sicriu şi pomeni. Comuniştii ne-au adus pe tărâmul unei vieţi atât de grele, încât ajungi să nu mai vrei să mori. Paradoxal, nu?
Partidele de dreapta sunt unicele care mai pot schimba ceva în ţara asta. Filat şi Ghimpu, ne plac ei nouă, nu ne plac, dar au demonstrat pe parcursul ultimului an că poartă în sufletele lor sentimente aparte pentru noi, moldovenii. Ei sunt deschişi faţă de electorat, ei spun lucrurilor pe nume, ei au o poziţie clară când vine vorba de Integrarea Europeană, de Limba Română, de necesitatea izbăvirii Republicii Moldova de comunism şi de sărăcie. Deocamdată nu cunoaştem prea bine ce urmăreşte PD-ul lui Lupu. Pe 19 noiembrie, omul de afaceri Vlad Plahotniuc a ajuns pe lista electorală a acestui partid şi ocupă poziţia a doua. Unele voci susţin că dânsul pretinde la fotoliul de Prim-ministru, pe care ar fi dispus să-l cumpere cu 20 mln. de dolari. Alţii spun că V. Plahotniuc s-a implicat în politică pentru a dispune de imunitate parlamentară, dar şi de paşaport diplomatic. În pofida tuturor zvonurilor şi a declaraţiilor anti-PD, am putea asista totuşi la o solidaritate postelectorală a acestuia cu fostele colege din Alianţa pentru Integrare Europeană, ceea ce ar asigura o incontestabilă dezvoltare a ţării noastre pentru următorii patru ani.
În ultimul sondaj de opinie realizat de SBS-AXA, observăm că Vlad Filat l-a devansat uşor pe Vladimir Voronin la capitolul încrederea cetăţenilor. Lumea a început să înţeleagă că Voronin nu mai înseamnă totul pentru ţara asta. Lumea a înţeles că spre deosebire de liderul comunist care a promis marea cu sarea opt ani în şir, există oameni cu bun-simţ care îşi onorează promisiunile.
Sfârşitul de noiembrie reprezintă pentru RM un nou început. În ultimul an, zeci de mii de tineri au atins vârsta majoratului şi vor participa pentru prima dată la votare. Voturile lor sunt foarte importante pentru viitorul Basarabiei. Speranţa noastră este anume în aceşti tineri, care în mare parte vor vota pentru Europa, pentru Democraţie, pentru Prosperitate. Cu ajutorul lor, partidul comuniştilor va pleca o dată pentru totdeauna în hăul pe care ei singuri l-au creat din 2001 până în 2009. Voronin nu mai are dreptul să ajungă la putere, pentru că în afară de pădurea de la Ţiganca, acesta va lua în arendă şi sufletele noastre.
Alege corect, moldoveanule!

No comments:

Post a Comment