Referendum 2010 - în căutarea vinovatului

Acest eşec nu trebuie pus doar în sarcina partidelor politice. Este un eşec al tuturor celor care au un punct de vedere. Mulţi dintre cei care au trebuit să se implice, nu s-au implicat, declara deunăzi Vlad Filat.

Eu sunt departe de gândul că cei 70% care nu s-au prezentat la referendum au făcut-o din cauza comuniştilor. Oamenii nu au fost motivaţi, entuziasmaţi, este de părere Victor Osipov.

Liderul democraţilor Marian Lupu crede că politicienii ar trebui să însuşească nişte lecţii de viitor. El sugerează că ar fi necesară renunţarea oamenilor politici la interesele înguste şi să demonstreze o poziţie comună.

De nevalidarea referendumului sunt responsabili toţi membrii Alianţei pentru Integrare Europeană, mai cu seamă Filat şi Lupu. Îngâmfarea unuia şi inconsecvenţa celuilalt au condus poporul la o stare de ură şi nepăsare profundă. Încrederea în „salvatorii naţiunii” va fi foarte greu de câştigat. Poporul nu-i va mai crede atâta timp cât nu vor vedea fapte concrete, căci, dacă e să ne referim la promisiunile lor, nu-s decât vorbe goale.

Mori stricate.

No comments:

Post a Comment